Geerse, keurslager

Goud op de Slavakto

Keurslagerij Jan Geerse is tijdens de Internationale ambachtelijke vakwedstrijden van Slavakto aardig in de prijzen gevallen. Zo behaalden zijn Puttens grillspek, gebraden gehakt, droge metworst, fijne en grove rookworsten hoge noteringen. 

Eén keer in de drie jaar worden de Internationale ambachtelijke vakwedstrijden gehouden. Deze wedstrijden staan bekend als de meest prestigieuze in slagersland. De ambachtelijke producten worden gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters. Tijdens deze keuring heeft de jury de producten zeer streng beoordeeld op onder andere smaak, kleur, uiterlijk en mondgevoel. Geerse: ,,Ik maak altijd gebruik van traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.”

Puttens grillspek en meer..

Zijn grove rookworst, Puttens grillspek en droge metworst behaalden een ster, wat het hoogst haalbare was in de competitie. De gebraden gehakt en fijne rookworst haalden goud. Dit betekent dat zijn inzendingen tot de beste van Nederland behoren.

Al 21 jaar resideert de Keurslager aan de Garderenseweg 2 en die ervaring is goed te proeven in zijn producten. Al het vlees heeft een fijne smaak en komt vers van het mes. Vooral in het maken van de worsten legt Geerse graag zijn eigen ideeën. Iedere week wordt er worst gemaakt, gerookt en gegrilld. Niets gaat boven vers. We werken met dagverse producten en dat komt de smaak alleen ten goede. Daarin onderscheiden we ons.

Naast het Puttens grillspek heeft Geerse geen nieuwe producten ingestuurd of de receptuur veranderd. Ik heb twee weken lang over het Puttens grillspek nagedacht voordat ik aan de slag ging. Het Puttens grillspek bestaat uit gezouten buikspek met speciale kruiden, afgegrilld met een laagje kaas. Het geheel geeft een bijzondere smaakcombinatie. Het spek bleek een groot succes en vloog de winkel uit. De maandag erna vroegen de klanten er weer om.”

Geerse, keurslager

Garderenseweg 2
3882AH Putten
0341351453
0341350023

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten