Geerse, keurslager

Het Nederlands Landvarken

Ons varkensvlees wordt geleverd door Vleeshandel Barten B.V, waar ze beschikken over zorgvuldig geselecteerd varkensvlees van Het Nederlands Landvarken. Varkensvlees is lekker en moet betrouwbaar zijn. Consumenten en afnemers van varkensvlees zijn het daarover eens. Toch hebben ze daarnaast verschillende wensen. Vleeshandel Barten B.V. werkt daarom met vertrouwd varkensvlees uit eigen mesterij. Via dit concept vertalen we de wensen terug naar de eigenschappen van het varken, naar het voer, naar de huisvesting en/of naar de milieueffecten.

Het Nederlands Landvarken
Dierenwelzijn:

Dierenwelzijn:

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor dierenwelzijn. Hierbij gaat het om het lichamelijke en geestelijke welzijn van dieren. Uitgangspunt is dat dieren gevoel hebben. De Britse Farm Animal Welfare Council (FAWC) heeft vijf vrijheden vastgesteld om vast te stellen of dieren wel of niet diervriendelijk worden gehouden. Diervriendelijk wil zeggen dat het dier:

  • geen dorst heeft
  • geen ongemak ondervindt
  • geen pijn lijdt, verwondingen of ziektes heeft
  • normaal gedrag kan vertonen
  • geen angst en stress heeft

Varkens zijn sociale dieren die ruimte nodig hebben. Bij Barten Vleeshandel B.V. hebben de dieren volop de ruimte. De varkens krijgen verantwoord geselecteerd voer te eten waarin geen diermeel verwerkt is. De biggetjes blijven langer bij hun moeder. De varkens hebben bij Vleeshandel Barten een ruime stal met een uitloop mogelijkheid, en dagelijks verse stro. Bovendien hebben alle stallen ramen zodat de dieren een natuurlijk dag-nachtritme hebben.

Vleeshandel Barten B.V. heeft een EEG erkenning en de HACCP normering, welke is afgegeven door het VWA (voedsel en waren autoriteit). Deze erkenning houdt in dat er aan de strengste Europese richtlijnen wordt voldaan ten aanzien van persoonlijke en bedrijfstechnische eisen. Daarnaast is de interne logistiek vastgelegd, zodat er geen kruisbesmetting kan plaatsvinden.

Geerse, keurslager

Garderenseweg 2
3882AH Putten
0341351453
0341350023

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten